Berbahagi tugas itu lebih baik

Assalam’mualaikum Teks : Hasnita Sawal – nitasawal@gmail.com Malam semalam badan saya terasa sengal dan sakit belakang mula menjenguk ‘manja’ semula. Letih semacam dibuatnya. Untuk kesekian kali, saya tidur malam seawal jam 10.20 malam. Wow! Biasanya kalau tak tepat 12 tengah malam tidur memang bukan sayalah. Dah macam Cinderella pun ada. Ada sahaja tugasan yang belum…

Anak exam, mama yang penat

Assalam’mualaikum Teks : Hasnita Sawal – nitasawal@gmail.com Foto: Koleksi peribadi Lamanya saya tidak berkongsi cerita. Sebenarnya ada bermacam cerita yang berlaku sejak minggu lepas. Paling istimewa ia secebis cerita kenangan berharga. Kisah pengalaman pertama saya dan anak. Minggu lepas si dara sunti Alya Izzati menghadapi peperiksaan penting dalam hidupnya, UPSR. Bukan kata anak sahaja yang…

Bila anak dara dah pandai masak

Assalam’mualaikum Teks : Hasnita Sawal – nitasawal@gmail.com Foto: Koleksi peribadi Alhamdulillah hari Jumaat, penghulu hari yang berkat ini diakhiri dengan lancar atas izinNYA. Segala perancangan dapat disempurnakan. Terima kasih Ya Rabb kerana masih memberiku peluang bernafas. Seperti biasa pada permulaan hari baru, barulah berkesempatan berkongsi coretan seorang supermama. Sekadar hendak berkongsi cerita yang ‘simple’ tapi…

Oh busy yang tak habis-habis

Assalam’mualaikum Teks: Hasnita Sawal Baru sempat nak update new entry. Hari ni dimulakan dgn hujan lebat penuh rahmat. Alhmdulillah. Mujur keluar awal pagi jd selamatlah drp terjebak dalam jem yang maha dahsyat.Elok sampai sekolah anak-anak, hujan mula turun. Saya kerah mereka cepat turun. Kelam kabut Aiman nak stop main game di ipad…haishhh budak sorang ni…

Semangat itu datang kembali

Teks: Hasnita Sawal – nitasawal@gmail.com Assalam’mualaikum Setelah hampir sepuluh bulan saya biarkan ia bersawang tiba-tiba dapat semangat untuk mengupdate blog sendiri. Hehehehe tetiba je. Semuanya sebab jeles tengok blog rakan seopisku Netty Ah Hiyer yang sudah kembali mengaktifkan dirinya menulis blog. Cerita pasal Netty teringat kisah kami dulu-dulu waktu baru beberapa tahun bergelar wartawan. Masa…

Rindunya nak mengetuk story

Teks : Hasnita Sawal – nitasawal@gmail.comLama rasanya tak menyiapkan story utk majalah. Sejak-sejak kena transfer ke dept R&D ni barulah aku rasa rindu nak mengetuk story, rindu deadline, rindu kejar client utk dptkan bahan, rindu keluar assignment dn macam-macam lagi rutin kerja wartawan.Betullah kata org bila dah berjauhan mulalah rindu-rinduan, masa dekat rasa menyampah (sikit2…

Aku dah ada blog lagi:D

Aku mungkin orang paling lambat sekali. Apa taknya orang lain dah basi blog mereka tp aku br terhegeh-hegeh nak buat hehehe…Actually 3 tahun dulu pernah buat blog tapi malas bebeno nk update sudahnya bersawang la..Entah kenape tiba-tiba feeling2 balik nak ada blog. Harap-harap kali ni tak hangat-hangat tahi hayam la kalau tak hmmmm….oh come on…